Opbaren

Familiekamers “Schipbeek” en “De Bannink”

Wanneer u voor het afscheidshuis kiest, krijgt u van ons een sleutel zodat u op elk gewenst tijdstip (24 uur per dag) bij uw dierbare aanwezig kunt zijn. De overledene kan worden opgebaard in een kist of opbaarplank door middel van koeling, lichte balseming of een natuurlijke manier van opbaren (Bio Sac 200). U kunt in alle rust samen met uw familie en vrienden afscheid nemen van uw dierbare. Daarnaast kunt u in de kamer het afscheid voorbereiden en vormgeven, gesprekken voeren met de uitvaartleider, enveloppen schrijven, muziek uitzoeken. Kortom afscheid nemen zoals u het thuis ook zou doen.

De 2 kamers zijn volledig ingericht met zithoek en eethoek. Er is in de kamers de mogelijkheid om koffie en thee te zetten. Ook is er een muziekinstallatie aanwezig zodat u uw eigen muziek kunt luisteren. Beide kamers beschikken over een tuindeur met een kleine patio, waar u ongestoord buiten kunt zijn. In de centrale ruimte is een pantry met magnetron en koelkast. In de koelkast staat frisdrank die u kunt nuttigen. Wanneer u bier, wijn of een andere alcoholische drank wilt gebruiken dient u deze zelf mee te nemen. Er is een mogelijkheid om in de kamers te eten. Dit kan door middel van het eten op te warmen in de magnetron, u laat eten bezorgen of haalt het af. 

Voor kinderen staan er verschillende spelletjes in de buffetkast in de gang. Op de kamers zijn kleurplaten en potloden aanwezig. 

Algemene koelruimte
Wanneer u geen gebruik wilt maken van een familiekamer biedt het afscheidshuis de mogelijkheid om het lichaam gekoeld te bewaren in een speciaal hiervoor ingerichte ruimte. Mocht u uw dierbare willen bezoeken dan kunt u hiervoor een afspraak maken. (Hiervoor geldt een gereduceerd tarief.)

klik hier voor de tarieven.