Asbestemming

Asbestemming

In de algemene ruimte/ pantry van het afscheidshuis staat een vitrinekast met verschillende mogelijkheden voor asbestemmingen (persoonlijke urnen, assieraden, biosurn), vingerafdruksieraden en de Tolad.

BlackEffect
Paulien helpt u om voor jullie de urn te personaliseren. Ze maakt gebruik van eigen materialen van jullie dierbare overledene of mogelijk ook van jezelf. Zoals bijvoorbeeld een lievelingsjasje, of dat horloge, de ring die je kreeg …
Er is veel mogelijk.

As- en vingerafdruksieraden
Unieke sieraden met een klein aandenken van uw dierbare, welke door een ervaren edelsmid met de hand gemaakt worden. U kunt denken aan een (vinger) afdruk, een klein beetje as of een ander kleine herinnering zoals een haarlokje of stukje stof van een kledingstuk. Er is een zeer uitgebreide collectie waar kwaliteit en uitstraling voorop staan.

Bios-UrnTM
De Bios UrnTM is een tijdelijk omhulsel om de as van een overledene dierbare (op een begraafplaats) te begraven. Na verloop van tijd vergaat het omhulsel en vermengt de as met de aarde.
De as van je dierbare kan ook een voedingsbodem zijn voor een mooie boom of struik, deze kun je ter herinnering laten groeien. Een boom of heester, bijvoorbeeld een sering, vlinderstruik of hortensia, waarmee u of een dierbare voortleeft, biedt jaar na jaar een mooie herinnering.

Tolad
De TOLAD is een wandelstaf die gevuld wordt met as van uw dierbare. Bij elke stempel van de staf wordt er een kleine hoeveelheid as aan de onderkant van de staf losgelaten. Zo “loopt” uw dierbare met zijn of haar as-afdruk met u mee. De as verwaait niet in de lucht, maar de as-afdruk die achterblijft trekt de grond in. Op deze manier gebeurt het verstrooien van de as met respect, aandacht en betrokkenheid. De TOLAD is een wandelstaf die gevuld wordt met as van uw dierbare.

Bij elke stempel van de staf wordt er een kleine hoeveelheid as aan de onderkant van de staf losgelaten. Zo “loopt” uw dierbare met zijn of haar as-afdruk met u mee. De as verwaait niet in de lucht, maar de as-afdruk die achterblijft trekt de grond in. Op deze manier gebeurt het verstrooien van de as met respect, aandacht en betrokkenheid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het afscheidshuis.
 

Contact

Via dit formulier kunt u contact met ons opnemen. Ik zal u zo spoedig mogelijk te woord staan.